Heeft uw woning een gemetselde schoorsteen en is de conditie van de schoorsteen niet meer wat het was? Dan is het tijd voor schoorsteenrenovatie. DGV voert schoorsteenrenovatie uit in Venlo en omgeving. Wij zijn gespecialiseerd in dakwerken, voegwerk, schoorsteenreiniging en schoorsteeninspecties.

  • Schoorsteeninspectie Venlo
  • Opnieuw voegen schoorsteen
  • Impregneren schoorsteen en gevels
  • Schoorsteenreiniging
  • Schoorsteeninspecties
  • ASPB-Bedrijf

Waarom is schoorsteenrenovatie belangrijk?

Voegwerk van oudere schoorstenen hebben jaar-in-jaar-uit onder invloed gestaan van wind, regen, vorst en warmte. Door de werking die dit oplevert gaan voegen in de loop der jaren verzanden: de voegen worden poreus. Bij vorst zet het water in de voegen en steunen uit, met als gevolg scheuren, afgebrokkeld voegwerk en loszittende stenen. Het spreekt voor zich dat dit een gevaarlijke situatie is. Ontstaan er ongelukken dan bent u als eigenaar verantwoordelijk voor de gevolgschade. Uw verzekeringsmaatschappij zal niet uitbetalen bij onvoldoende onderhoud. Schoorsteenrenovatie werkt kostenbesparend wanneer u bedenkt dat een nieuwe schoorsteen opmetselen al snel in de duizenden euro’s loopt. Met een beetje zorg hoeft het gelukkig helemaal niet zover te komen.

Heeft u een oudere schoorsteen die zijn beste tijd gehad heeft, dan is het tijd om de specialisten van DGV te raadplegen. Wij werken door heel Limburg, Noord,- Zuid- en Oost Brabant en verzorgen o.a. schoorsteenrenovatie Venlo.

Schoorsteenrenovatie Venlo, voegwerk

De buitenkant van de schoorsteen kan vaak nog prima gerenoveerd worden door deze opnieuw te voegen. Eventuele loszittende stenen kunnen over het algemeen weer opnieuw vast gemetseld worden. Na het opnieuw voegen en impregneren van uw schoorsteen, kan uw schoorsteen weer vele jaren mee.

Schoorsteen impregneren

Impregneren is een techniek waarmee het metselwerk en de stenen van de schoorsteen door middel van impregneervloeistof waterdicht wordt gemaakt. De stenen en voegen zullen zo geen vocht meer op kunnen nemen waardoor slijtage veel langzamer intreedt. De kans op scheuren of afbreken van de stenen wordt tot een minimum beperkt. Heeft u een oude schoorsteen met bovenplaat? Deze kan bij schade vervangen worden voor een kunststof plaat waar vocht geen kans op heeft.

ASPB aangesloten

DGV is een ASPB aangesloten bedrijf. De ASPB is de landelijke organisatie van schoorsteenvegers. Leden zijn gediplomeerd en weten alles van veilig en verantwoord stoken. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Wilt u de conditie van uw schoorsteen laten onderzoeken of wilt u vrijblijvend een prijsopgave schoorsteenrenovatie Venlo? U kunt ons tijdens kantoortijden bereiken via 06-81242248 of 0475 -785697. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier op deze website.

Schoorsteenrenovatie Maastricht