Camera-inspectie; Na een schoorsteenbrand

Een schoorsteenbrand komt nog regelmatig voor. Oorzaken kan zijn niet te hebben geveegd of laten vegen, verkeerd aangesloten of het stoken met een verkeerde brandstof. Een schoorsteenbrand zorgt ervoor dat uw rook kanaal flinke hitte bereikt tot wel 1000 graden. Hierdoor kan aan de buiten kant alles nog goed uit zien maar van binnen flinke scheuren zijn ontstaan. Met een camera inspectie kan van binnen goed gekeken worden of er schade is ontstaan. Uw krijgt van ons een volledig rapport naar de werkzaamheden met eventuele advies om te zorgen dat u weer veilig kunt stoken en hopelijk dit nooit meer mee hoef te maken.

 

Camera-inspectie; Oude woning of lang niet gebruikte schoorsteenkanaal

Vaker bij een verbouwing komt men een oude rookkanaal tegen en willen deze weer in gebruik nemen, dan is dit ook raadzaam om te laten controleren met een camera inspectie om te kijken of het kanaal niet afgebrokkeld is van binnen of slechte voegen zijn ontstaan. Bij het aansluiten van nieuwe kachels kan het zo zijn dat het kanaal niet meer voor geschikt is. Kent u de geschiedenis niet van het kanaal en heeft u geen recente veeg bewijzen van onderhoud? Dan is een inspectie ook verstandig. Misschien is er ooit een schoorsteenbrand geweest.

 

Wat weet u na een camera inspectie

  • Diameter rookgas afvoerkanaal
  • Voor welke verbrandingstoestel het geschikt is
  • Of het rookgasafvoerkanaal in goede conditie verkeert
  • Uit welk materiaal uw rookgasafvoerkanaal bestaat
  • Is uw rookgasafvoerkanaal rond of vierkant
  • Zijn er verslepingen in uw rookgas afvoerkanaal
  • Mocht een rvs flexibile buis doorgevoerd moeten worden doen wij altijd testen welke past als extra service. Dit doen wij met houten klossen.

 

Hoe werkt de camera-inspectie

Met een geavanceerd camerasysteem Wohler 400 bekijken wij de binnenkant van uw schoorsteen- of ventilatiekanaal. Knelpunten, verstoppingen, asbest en beschadigingen worden opgespoord, zonder dat het rookkanaal hoeft te worden opengebroken. Ook kan de bouwkundige staat van het schoorsteenkanaal bekeken worden. Loopt het kanaal rond of vierkant? Uit welk materiaal bestaat uw schoorsteenkanaal? Op basis van de resultaten van de camera-inspectie zal DGV Services u informeren en adviseren. Wij maken ook altijd video opnames en foto’s deze laten wij ook bij uw achter.

Schoorsteeninspectie | DGV Services
Schoorsteen inspectie
Schoorsteeninspectie | DGV Services
Schoorsteeninspectie