Voegherstel, Hoe en Waarom?

In de loop van de tijd krijgt uw woning het flink te verduren. Door neerslag en verkeersvervuiling wordt de gevel op den duur flink aangetast. Ook vogels en ongedierte dragen hier aan bij.  Dit laat hun tekening na op de voegen en stenen van uw woning die met de jaren verergert. Voegdelen komen los van de stenen en het metselwerk en stukjes stenen barsten los door toedoen van de vorst. Door deze tijdig te repareren voorkomt u verspreiding naar de rest van de gevel. Houdt u er wel rekening mee dat deze reparaties nooit precies in de zelfde kleur gemaakt kunnen worden dus beperk u tot het nodige om het lappendeken effect te voorkomen.

We kunnen dus vaststellen dat tijdige schoonmaak van uw woning een belangrijk deel is van het onderhoud van uw huis. Geef de vorst en de vervuiling geen kans het aanzicht van uw woning te belemmeren en laat tijdig uw gevel reinigen om dit te voorkomen.

Door gaten in het voegwerk lijdt de gevel aanzienlijk meer in de loop der jaren. Vocht dringt door tot aan het metselwerk en verzwakt de constructie. In het ergste geval zet het vocht uit bij vorst en drukt zo de stenen los van elkaar waarbij ernstige schade aan het metselwerk ontstaat. Hierdoor word de constructie verzwakt en is er de mogelijkheid voor de neerslag om in de spouwmuur door te dringen. Wanneer dit gebeurt is er een hoge kans op snelgroeiende schimmel en zwam uitslag door de gehele spouwmuur.

Voorkom deze problemen door tijdig kleine reparaties te laten verrichtten en bespaar zo ook veel kosten aan het onderhoud van uw gevel! Voorkomen is beter dan genezen!

Voegherstel | DGV Services Voegherstel | DGV Services

Schoorsteen renovatie

Oude schoorstenen hebben vaak voegen die aan het verzanden zijn (voegen worden poreus) hetgeen lekkage tot gevolg kan hebben. Het is daarom ook levensgevaarlijk om een gaskachel of haard aan te sluiten op een bestaand rookkanaal dat lange tijd niet is gebruikt of gecontroleerd. Door de verzanding van de voegen kan terugslag van de rook optreden met een groot risico op koolmonoxidevergiftiging.

De buitenkant van de schoorsteen kan vaak nog prima gerenoveerd worden door deze opnieuw te voegen.  Eventuele loszittende stenen kunnen over het algemeen weer opnieuw vast gemetseld worden. Na het opnieuw voegen en impregneren van uw schoorsteen, kan uw schoorsteen weer vele jaren mee.

Bij het impregneren van uw schoorsteen en voegwerk van uw huis wordt zorgvuldig een vloeistof aangebracht. Hierdoor zal de schoorsteen geen vocht meer opnemen waardoor de kans op vorstschade aanzienlijk afneemt. De kans op scheuren of afbreken van de stenen is hiermee tot een minimum gereduceerd.

Ook de bovenplaat van uw schoorsteen zal in veel gevallen toe zijn aan renovatie. De meeste oude schoorstenen hebben een gecementeerde bovenplaat die door weersinvloeden, zoals vocht en vorst, na een aantal jaren scheuren gaat vertonen. De beste en meest eenvoudige oplossing is het in kunststof zetten van de gehele bovenplaat zodat vocht geen kans meer krijgt.

Bekijk onze aanbiedingen op schoorsteenrenovatie en vraag gratis een offerte aan.