Waarschijnlijk denkt u als huiseigenaar niet elke dag aan uw schoorsteen. Heeft u een oudere woning met gemetselde schoorsteen en ziet deze er niet meer optimaal uit? De kans is groot dat u alleen nadenkt over de esthetische achteruitgang. Wanneer het voegwerk van de schoorsteen of de bouwkundige staat van de schoorsteen niet meer optimaal is, is er echter meer aan de hand dan een minder mooi uiterlijk alleen. Een niet goed onderhouden schoorsteen is gevaarlijk en toe aan schoorsteenrenovatie. DGV voert schoorsteenrenovatie uit in Nijmegen en omgeving. Wij zijn gespecialiseerd in dakwerken, voegwerk, schoorsteenreiniging en schoorsteeninspecties.

  • Schoorsteeninspectie Nijmegen
  • Opnieuw voegen schoorsteen
  • Impregneren schoorsteen en gevels
  • Schoorsteenreiniging
  • Schoorsteeninspecties

Waarom is schoorsteenrenovatie belangrijk?

De voegen in metselwerk gaan niet eeuwig mee. Voegwerk van schoorstenen zijn sterk onderhevig aan wind, regen, vorst en warmte. Door werking gaan de voegen verzanden. Dit betekent dat ze poreus worden. Gaat het vriezen dan zet het in de stenen en voegen aanwezige water uit. De kracht waarmee dit ongemerkt gepaard gaat zorgt voor lekkage, scheuren en zelfs losse stenen of compleet losse schoorstenen. Het behoeft geen uitleg dat dit een gevaarlijke situatie is. Ontstaan er ongelukken dan bent u als huisbezitter verantwoordelijk voor de gevolgschade. Uw verzekeringsmaatschappij zal niet uitbetalen bij onvoldoende onderhoud. Schoorsteenrenovatie werkt kostenbesparend wanneer u bedenkt dat een nieuwe schoorsteen opmetselen al snel in de duizenden euro’s loopt. Met een beetje zorg hoeft het gelukkig helemaal niet zover te komen.

Wanneer u omhoog kijkt en bedenkingen heeft over de conditie van uw schoorsteen, dan is het tijd om advies bij DGV in te winnen. Wij werken door heel Limburg, Noord,- Zuid- en Oost Brabant en verzorgen o.a. schoorsteenrenovatie Nijmegen.

Schoorsteenrenovatie Nijmegen opnieuw voegen

De buitenkant van de schoorsteen kan vaak nog prima gerenoveerd worden door deze opnieuw te voegen. Eventuele loszittende stenen kunnen over het algemeen weer opnieuw vast gemetseld worden. Na het opnieuw voegen en impregneren van uw schoorsteen, kan uw schoorsteen weer vele jaren mee.

Schoorsteen impregneren

Bij het impregneren van uw schoorsteen wordt zorgvuldig een vloeistof aangebracht. Hierdoor zal de schoorsteen geen vocht meer opnemen waardoor de kans op vorstschade aanzienlijk afneemt. De kans op scheuren of afbreken van de stenen is hiermee tot een minimum gereduceerd. Bij schade aan de schoorsteen zal in de meeste gevallen ook de bovenplaat van uw schoorsteen aan renovatie toe zijn. De meeste oude schoorstenen hebben een gecementeerde bovenplaat die door weersinvloeden, zoals vocht en vorst, na een aantal jaren scheuren gaat vertonen. De beste en meest eenvoudige oplossing is het in kunststof zetten van de gehele bovenplaat zodat vocht geen kans meer krijgt.

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Wilt u de conditie van uw schoorsteen laten onderzoeken of wilt u vrijblijvend een prijsopgave schoorsteenrenovatie Nijmegen? U kunt ons tijdens kantoortijden bereiken via 06-81242248 of 0475 -785697. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier op deze website.