In de koude maanden de haard aansteken maken de herfst- en wintermaanden gezelliger. Vergeet echter niet om voor het seizoen de schoorsteen te laten vegen. DGV verzorgt dakwerken en is een zeer ervaren schoorsteenveger Nijmegen. De schoorsteenveger van DGV is parttime actief bij de brandweer. Als geen ander kennen we de gevaren en de ellende van schoorsteenbrand of erger. Dankzij onze persoonlijke ervaring weten we precies hoe schoorsteenbranden ontstaan en hoe het risico op schoorsteenbrand verminderd kan worden.

  • ASPB Schoorsteenveger Nijmegen
  • Schoonsteeninspecties
  • Camera-inspectie schoorsteen
  • Renovatie en onderhoud schoorstenen

Een goede schoorsteenveger herkennen

Omdat we met onze andere pet op, als brandweerman, helaas moeten constateren dat niet iedere schoorsteenveger even secuur werkt is ons eerste advies: Kies altijd voor een bewezen vakman! Makkelijker gezegd dan gedaan, want schoorsteenveger is een vrij beroep. DGV is aangesloten bij de schoorsteenvegers bond ASPB. Een ASPB schoorsteenveger is gediplomeerd en blijft zijn hele carrière actief in het volgen en bijwonen van trainingen en vakdagen. Verzekeringsmaatschappijen en de brandweer raden aan een ASPB-bedrijf in te schakelen wanneer u een goede schoorsteenveger zoekt.

Schoorsteenreiniging door de schoorsteenveger

De belangrijkste reden om de schoorsteen te laten reiniging is veiligheid. Met een gereinigde schoorsteen wordt het gevaar van vergiftiging en schoorsteenbrand geminimaliseerd. De meeste schoorsteenbranden ontstaan door roet, gevolgd door een slechte werking van de haard. Hout-, kolen- en oliekachels laten onverbrande deeltjes achter in het rookkanaal. Deze blijven aan de wand plakken en vormen zo een roetlaag, ook wel creosoot genoemd. Onschuldig is deze laag niet. Bij hoge temperaturen zoals in een rookkanaal kan deze stof ontvlammen. Zoekt u een schoorsteenveger Nijmegen? Dan is de belangrijkste taak van de schoorsteenveger het verwijderen van deze creosoot laag. Daarnaast voeren wij een inspectie uit naar de staat van de schoorsteen en het rookkanaal en brengen we advies uit over onderhoud.

Gevaar op gevaarlijke gassen

Bij een onvolledige verbranding bevat de rook in het rookkanaal gevaarlijke gassen, waaronder kooldioxide (CO2) en koolmonoxide (CO). Deze gassen zijn reukloos en kleurloos, maar de gevolgen van een vergiftiging van deze gassen kunnen dodelijk zijn. Koolmonoxide wordt bij inademing bijna 300 keer sneller in het bloed opgenomen dan zuurstof. Bij onvoldoende afvoer naar buiten, kunnen deze giftige gassen zeer gevaarlijk zijn. Reden te meer om uw schoorsteen goed te onderhouden.

Een afspraak met de schoorsteenveger

We hopen u te hebben overtuigen dat een afspraak met de schoorsteenveger belangrijk is. Ook uw verzekeringsmaatschappij vindt dit belangrijk. Mocht er een schoorsteenbrand ontstaan dan zullen zij controleren of u iets te verwijten valt. Denkt u daarbij aan achterstallig onderhoud. Wanneer u DGV inschakelt als uw schoorsteenveger ontvangt u na afloop van de werkzaamheden een ‘veegbewijs’ waarmee u kunt aantonen dat u goed onderhoud heeft laten plegen. Dit kan van pas komen bij verzekeringskwesties. Wij bewaren ook een kopie van uw veegbewijs in ons archief.

Wilt u een afspraak maken met onze schoorsteenveger? Wilt u geïnformeerd worden over de werkzaamheden of over DGV? Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden en kosten, of heeft u andere vragen? U kunt ons tijdens kantoortijden bereiken via 06-81242248 of 0475 -785697. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier op deze website.