DGV Service heeft zich gespecialiseerd in dakwerken, dakreparaties, het reinigingen van dakgoten, voegwerkzaamheden en is dé schoorsteenveger voor Roermond en omgeving. Schoorsteenvegers van nu zijn nog maar beperkt te vergelijken met de handarbeiders die vroeger het dak opging voor het vegen van schoorstenen. De moderne schoorsteenveger werkt met camera inspectie en beschikt over de meest moderne technieken om schoorstenen brandveilig en schoon te reinigen, te onderhouden en op te leveren. DGV Service is aangesloten bij de ASPB, bond voor schoorsteenvegers.

Waaraan herken je een goede schoorsteenveger?

Wij zijn al ruim 15 jaar bouw- en schoorsteenwerken en al even zolang werkzaam als schoorsteenveger Roermond. Woningbouwverenigingen, wooncorporaties, maar ook de particulieren in en om Roermond weten ons te vinden voor het inspecteren en reinigen van schoorstenen. Als bedrijf, maar ook als individuele medewerkers zijn we lid van de Brandweer. Hierdoor hebben we veel kennis in huis over brand, brandgevaar en verstikkingsgevaar door bijvoorbeeld kooldioxide. Maar belangrijker: we weten ook goed hoe risico’s verkleint en/of voorkomen kunnen worden. Schoonsteenvegen draait om veiligheid. Veiligheid waar we graag voor zorgen.

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Veiligheid en zekerheid staat voorop.
  • Wij nemen de tijd voor onze klanten (gemiddeld een uur per klant)
  • Hebben we een afspraak? Dan zijn we er ook op tijd!
  • Wij adviseren onze klanten, als wij iets zien wat verbeterd kan worden dan delen wij graag ons kennis op gebied van brandgevaar.
  • Als lid van de Brandweer is er veel kennis in huis over brandgevaar.
  • Helder afspraken, geen onverwachte kosten.
  • Wij werken netjes en secuur met geavanceerde materialen/technieken.
  • U ontvangt een ‘veegbewijs’ voor uw verzekering.

Veegbewijs

Als wij het veegwerk hebben uitgevoerd en uw schoorsteen veilig is om te gebruiken dan krijgt u een veegbewijs. Uw brandverzekering stelt als voorwaarden, wanneer u een open haard of hout kachel bezit, dat u eens per jaar de schoorsteen moet laten vegen of controleren. Er mag geen sprake zijn van achterstallig onderhoud. Wanneer er een schoorsteenbrand uitbreekt vraagt uw verzekering om een veegbewijs. Wij bewaren ook een kopie van uw veegbewijs in ons archief.

Waarom is schoorsteenvegen belangrijk?

Bij het stoken van hout, kolen of olie komen onverbrande deeltjes in het rookkanaal. Deze deeltjes hechten zich aan de wand van het rookkanaal en vormen een teerachtige laag (creosoot). Wanneer u de kachel stookt bereikt het al snel een temperatuur van 500 graden. De teerachtige laag bevat gassen. Deze gassen hebben een eigen brandbare temperatuur. Als deze temperatuur bereikt is kan door de vlam en zuurstof onder in de kachel een ontstekingsbron vormen en hierdoor kan een schoorsteenbrand ontstaan.

Daarnaast zijn er nogal wat vogels die graag nestelen in een schoorsteen. Dit verstopt de schoorsteen met brandgevaar tot gevolg. Heeft u het idee dat u een vogelnestje in de schoorsteen heeft? Wacht dan niet tot de volgende veegbeurt maar neem contact met ons op. Een vogelnest verwijderd niet met stoken, maar door tussenkomst van de schoorsteenveger.

Let op kooldioxide gevaar!

Kooldioxide is een reuk- en kleurloos gas, dat de zuurstof verdrijft en daardoor verstikkend werkt. Bij een onvolledige verbranding van stoffen ontstaat koolmonoxide (CO). Koolmonoxide is een brandbaar, kleur-, reuk- en smaakloos gas dat iets zwaarder is dan lucht. Koolmonoxide wordt bij inademing bijna 300 keer sneller in het bloed opgenomen dan zuurstof. Dit is genoeg redenen om u schoorsteen goed te onderhouden.

Informatie schoorsteenveger Roermond

Heeft u vragen over onze werkwijze, onze dienstverlening of wilt u een afspraak maken met onze schoorsteenveger in Roermond? Neem dan contact met ons op.

Schoorsteenveger Roermond